طراحی  معماری و دکوراسیون رستوران

طراحی دکوراسیون رستوران شما در نگاه اول مخاطب باید به قدری حرفه ای و خاص باشد تا این حس را به مشتریان بدهد که حتی برای یک شب هم که شده تصمیم بگیرند که رستوران شما را انتخاب و امتحان کنند و اینجا این دیگر هنر طراح داخلی است که به ترتیب با مهارتی که طراحی دکوراسیون رستوران و نحوه ارائه خدمات به مشتری دارید، مراجعه کنندگانتان را به مشتری همیشگی تبدیل کنید. پس اینجاست که اهمیت طراحی داخلی لاکچری رستوران و یک بار هزینه کردن درست و معقول اما همیشگی، بیشتر از همیشه به چشم می آید. برای مثال اگر طراحی دکوراسیون رستوران به نحوی باشد که مشتری با یک بار حضور در فصل برفی زمستانی احساس گرما و آرامش داشته باشد، قطعا از مشتریان همیشگی رستوران شما خواهد شد و همواره هرجا اسمی از رستورانی دنج و نرم و گرم باشد از برند شما یاد خواهد کرد. در ادامه به سایر موارد مهم در طراحی و معماری و دکوراسیون رستوران می پردازیم :

* تعیین کردن نحوه چیدمان آیتم های مختلف در طراحی دکوراسیون
* توجه به اهمیت نورپردازی
* نحوه ایجاد فضای ورودی جذاب
* شرایط انتخاب بهترین سرویس چوب برای رستوران
* انتخاب بهترین رنگ ها برای طراحی دکوراسیون رستوران
* توجه به استفاده از گیاهان در طراحی دکوراسیون
* و موارد دیگر…

انتخاب سبک رستوران از دیگر موارد قابل بررسی و طراحی توسط ما می باشد که

. انتخاب سبک مناسب جهت رستوران به متراژ فضا، موقعیت مکانی رستوران، ترند های روز دنیا، سلیقه کارفرما، سبک رستوران های آن منطقه و عوامل دیگری بستگی دارد. پیشنهاد میشود اگر در اطراف رستوران شما غالب سبک ها مدرن است شما متفاوت عمل کنید و برای مثال سبک رستوران مینیمال یا دکوراسیون کلاسیک رستوران را انتخاب کنید. یا اگر اکثریت رستوران های محل سنتی هستند، شما سبک رستوران روستیک را انتخاب کنید تا در تضاد با سایرین بیشتر به چشم مشتری بیایید. که در خصوص این موارد ما در کنار شما هستیم که بهترین سبک را به شما پیشنهاد دهیم که در اینجا انواع سبک ها را به خدمتتان معرفی می نماییم :

رستوران مدرن

رستوران کلاسیک

رستوران سنتی

رستوران ایرانی

تمامی موارد ذکر شده جهت بررسی و مشاوره حضوری با شماره های موجود در سایت امکان پذیر می باشد که مواردی دیگر از قیبل طراحی فضای سبز ، نورپردازی ، رنگ ، متریال قابل استفاده ، آشپزخانه صنعتی ، اکسسوری ها ، مبلمان و غیره قابل اجرا می باشد . که با توجه به کانسپت و سبک مورد نظر انها طراحی و تهیه می گردند .

 

 

طراحی و اجرای تاسیسات و جانمایی و چیدمان صنعتی آشپزخانه و کافه

یکی از دغدغه های کسانی که در حال راه اندازی رستوران کافی شاپ کیترینگ و هتل هستند نقشه تاسیسات مربوط به فضای آشپزخانه، بار و کافی شاپ می باشد. اتفاقی که معمولا در این پروژه ها می افتد آن است که مجریان ساخت و یا نوسازی این پروژه ها، با توجه به اینکه معمولا از مصارف دقیق تجهیزات آشپزخانه صنعتی و یا جانمایی دقیق تاسیسات مورد نیاز آن ها اطلاعی ندارند پس از انجام مراحل نهایی کار مجبور به تخریب مجدد و اصلاح تاسیسات می شوند.

تجهیزات آشپزخانه صنعتی بنا بر برند و تکنولوژی ساختی که دارند می توانند مصارف مختلفی داشته باشند. برخی ماشین های ظرفشویی نیاز به برق سه فاز دارند برخی تک فاز، بعضی دستگاه های اسپرسو نیاز به برق سه فاز دارند برخی تک فاز، سایز لوله گاز بنا به نوع دستگاهی که به انشعاب متصل می شود متغیر است. این که فاضلاب مورد نیاز دستگاه های آشپزخانه صنعتی در چه موقعیت مکانی و با چه سایزی تعبیه شود می تواند خیلی از مشکلات را مرتفع نماید. به طور کلی طراحی تاسیسات آشپزخانه صنعتی کاری تخصصی و دقیق است و نیاز است توسط افراد متخصص تهیه شود.

ما ضمن آن که نقشه چیدمان تجهیزات را در اختیار کارفرمایان خود قرار می دهیم بنا به نوع تجهیزات مورد نیاز نقشه تاسیسات دقیق را نیز ارائه می کنیم تا کارفرما بتواند با خیال راحت و بدون دغدغه تخریب مجدد اجرای تاسیسات را انجام دهد.

نظارت بر اجرای تاسیسات نیز بخشی از وظایف تیم طراحی آشپزخانه صنعتی است که در بسیاری موارد اعم از مشکلات ایجاد شده حین اجرای تاسیسات، کار ساز خواهد بود.

شما می توانید جدول مصارف تجهیزات رستوران خود را از تیم فنی ما دریافت نمایید تا همه چیز طبق همان چیزی که باید پیش برود.

نقشه تاسیسات اصولی آشپزخانه صنعتی ضمن آنکه می تواند سرعت کارهای اجرایی را بالا ببرد می تواند در بسیاری از هزینه ها نیز صرفه جویی نماید.

برای دریافت نقشه اصولی تاسیسات کافی شاپ، هتل، رستوران، کیترینگ لازم است لیست دقیق تجهیزات با ذکر برند و مدل دستگاه ها آماده شود تا دقیقا طبق نیازهای همان آشپزخانه این کار صورت گیرد.

به منظور  دستیابی به این مهم، اولویت اول، ایجاد نظم و ساختار مناسب در چینش فضاها و تجهیزات آشپزخانه صنعتی بوده که به تجربه اثبات گردیده مهمترین رکن در بالا بردن راندمان کیفی و کمی هر آشپزخانه ای می باشد. از این رو با بهره گیری از کادر متخصص و مجرب در چند مرحله فرایند کاری خود را به انجام می رساند.

مرحله اول پس از بازدید میدانی از فضای پروژه توسط کارشناسان فنی و مجرب، طراحی توسط تیم مهندسی شرکت در تمامی بخش‌های مختلف مانند بار انداز، انبار، سردخانه، آماده سازی، پخت، پورسیون، شستشوی ظروف و غیره با رعایت بالاترین استانداردهای علمی، فنی، مهندسی و بهداشتی صورت می پذیرد. شایان ذکر است تنوع منوی غذایی و ظرفیت پخت دو رکن اصلی طراحی و چیدمان به حساب می آیند.

مرحله دوم پس از تایید نقشه های چیدمان توسط کارفرما، مهندسین این شرکت اقدام به ارائه نقشه های جزئیات اجرایی تاسیسات مکانیکی و برقی شامل مسیر لوله های آب و گاز به همراه توان مصرفی گاز هر دستگاه برمبنای واحدهای استاندارد و ضرایب اختصاصی، فاضلاب و شبکه آبرو، جانمایی دقیق محل قرار گیری پریزها و همچنین توان مصرفی دستگاه ها می نمایند.

چگونه آشپزخانه صنعتی را طراحی کنیم؟

تا زمانی که تجربه شکست در یک آشپزخانه صنعتی با طراحی غلط را تجربه نکنید اهمیت طراحی آشپزخانه صنعتی، برای شما نمایان نمی گردد.

ش

یوه های مختلف طراحی آشپزخانه صنعتی

وقتی برای طراحی آشپزخانه صنعتی تفکر می کنید، چند عامل مهم را در نظر بگیرید:

فضای کافی سالن پذیرایی:

داشتن فضای کافی در سالن پذیرایی رستوران برای مهمانان از مهمترین قسمت های یک آشپزخانه و رستوران محسوب می شود، اگر بهترین غذا و خدمات را داشته باشید اما فضای استاندارد برای نشستن مهمانان نداشته باشید، این امر سبب نارضایتی مشتریان شده و طبیعتا از تعداد مشتریان کسر خواهد شد. فضای مورد نیاز برای هر صندلی حدودا 1.5 متر مربع می باشد. یعنی برای داشتن 60 عدد صندلی، نیاز به 90 متر مربع  فضا دارید.

تحرک آسان کارمندان در قسمت پخت و پز آشپزخانه:

آشپزخانه صنعتی که به خوبی طراحی شده باشد به کارمندان اجازه می دهد بدون برخورد با یکدیگر رفت و آمد کنند. این عدم اختلال در اوج شلوغی آشپزخانه سبب هرچه بالاتر رفتن راندمان پخت، تحویل و سود بیشتر برای مجموعه می باشد.

ارگونومی:

تئوری علم ارگونومی در این خلاصه می شود که هر چه کارمندان شما برای انجام وظیفه خود مراحل کمتری طی کنند به نفع شما خواهد بود. یک آشپزخانه صنعتی ارگونومیک طوری طراحی شده است که کارمند می تواند در یک جا بایستد و تمامی کارهای خود را بدون کوچکترین خم شدن، دست دراز کردن، چرخیدن و راه رفتن انجام دهد. علاوه بر این ارگونومی می تواند میزان آسیب، ناراحتی و خستگی در آشپزخانه را کاهش دهد.

بهره وری انرژی:

بهره وری انرژی باید جزو اولین مواردی باشد که در طراحی یک آشپزخانه صنعتی مورد توجه قرار می گیرد. چرا که موجب صرفه جویی در پول و هزینه های آب و برق می شود. برای بهینه سازی مصرف انرِژی می بایست یخچال ها  و تجهیزات پخت و پز تا آنجا که کارایی خود را از دست ندهند از هم فاصله داشته باشند. علاوه بر این برای به حداکثر رساندن بهره وری انرژی، تجهیزات پخت و پز در مکانی قرار گیرند که هود نصب شده است.

احساسات مشتریان:

فراتر  از بوی اشتها آور، چیدمان آشپزخانه صنعتی می تواند دیگر حواس مشتریان را مورد توجه قرار دهد. به عنوان مثال نمایشگاه آشپزخانه، به مشتریان اجازه می دهد تا هر آنچه اتفاق می افتد را مشاهده نمایند.

انعطاف پذیری:

صرف نظر از طرح نهایی، انعطاف پذیری طراحی برای هر آشپزخانه تجاری مهم است. تغییر در مدیریت یا گرایشات مواد غذایی می تواند به طور کامل منو و به تبع تجهیزات و نحوه چیدمان آن ها را تغییر دهد. فراتر از آن، مطمئن شوید که تجهیزات می توانند به راحتی برای تمیز کردن جا به جا شوند.

استانداردهای لازم برای طراحی آشپزخانه صنعتی

یکی از مهم ترین مسائلی که در هنگام طراحی آشپزخانه صنعتی حائز اهمیت است، رعایت استاندارد های مورد نیاز برای طراحی آشپزخانه می باشد. در ادامه با این استاندارد این طراحی آشنا خواهید شد.

  • نوع غذا مورد نیاز جهت طبخ

اگر صاحب یک رستوران هستید، ممکن است بخواهید برای صرفه جویی در هزینه ها منوی خود را به نوع خاصی از غذا محدود کنید. برای داشتن یک آشپزخانه مطابق با استانداردهای لازم، نیاز است که بدانید دقیقا چه چیزی میخواهید ارائه دهید.

  • تعیین زمان طبخ غذا

طراحی باید به گونه ای باشد که بتوان در سریع ترین حالت ممکن غذای مورد نظر را طبخ نمود. همچنین رساندن غذا به مشتری در زمان کم و جلوگیری از سرد شدن غذا از دیگر مزیت های طراحی استاندارد به شمار می آید.

  • تهیه نمودن لیست تجهیزات

خرید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی آنقدر هم ساده نیست و باید استانداردهای طراحی آشپزخانه صنعتی در خرید نیز رعایت شود تا آشپزخانه صنعتی استاندارد و با بیشترین بازدهی ایجاد شود. در این مرحله باید لیستی از غذاهایی که در رستوران طبخ می شوند، آماده شود و سپس اقدام به خرید و انتخاب تجهیزات نمایید تا بتوانید بهترین لوازم را با بازدهی بالا خریداری کنید.

عوامل موثر بر طراحی آشپزخانه صنعتی استاندارد

برای طراحی در آشپزخانه صنعتی باید عوامل و پارامترهای موثری در نظر گرفت که در ادامه با این عوامل آشنا خواهید شد. این پارامترها عبارت انداز:

  • انتخاب مکان مناسب
  • نوع غذاها (فست فود یا سنتی)
  • مدت مورد نیاز برای جهت پخت غذا
  • تعیین محل قرار گیری مواد غذایی
  • محل مناسب برای قرار دادن تجهیزات و ظروف

چیدمان آشپزخانه صنعتی:

هیچ قانون مشخصی در مورد نحوه ترتیب تجهیزات آشپزخانه های صنعتی شما وجود ندارد. همه چیز به فضایی که شما در اختیار دارید و نیازهای خاص شما بستگی دارد. با این حال چهار ترتیب مختلف رایج در این زمینه وجود دارد.

1- چیدمان ارگونومیک:

در یک پیکربندی کاملا ارگونومیک، تجهیزات آشپزخانه صنعتی با توجه به آنچه راحت ترین و کارآمدترین حالت برای سرآشپز و کارگران آشپزخانه فراهم آورده شده باشد چیده شده اند که معمولا مصرف انرژی کارآمد در این روش از اهمیت  بالایی برخوردار نیست.

به عنوان مثال؛ در یک  آشپزخانه صنعتی که به شیوه  ارگونومی طراحی شده، ممکن است فریزر زیر کانتری یا پیشخوان، به طور مستقیم در کنار سرخ کن صنعتی قرار گرفته باشد.

اگر چه این روش چیدمان، تناسبی با مصرف  انرژی کارآمد ندارد، اما این امکان را فراهم می کند که سیب زمینی سرخ کرده منجمد شده و یا نوار مرغ به طور مستقیم از فریزر به سرخ کن صنعتی منتقل شود، حتی بدون اینکه کارمند شما  قدم از جای خود بردارد!

2-چیدمان خط مونتاژ:

این نوع طراحی تجهیزات برای آشپزخانه هایی مناسب است که اغلب تعداد زیادی از یک نوع غذا مانند پیتزا و یا ساندویچ ها را تهیه می نمایند. در یک ترکیب بندی خط مونتاژ، تجهیزات، با توجه به نیاز در کنار هم قرار می گیرند و بخش های مختلف تجهیزات به طور معمول در یک خط  و گاهی هم متصل به هم قرار می گیرند.

به عنوان مثال؛ چیدمان تجهیزات صنعتی آشپزخانه یک پیتزا فروشی می تواند در ابتدا با یک یخچال صنعتی شروع شود، در ادامه به محل شکل دادن خمیر پیتزا و سپس به میز مخلفات پیتزا و فر پیتزا و در نهایت با رسیدن به محل بسته بندی و جعبه پیتزا خاتمه یابد.

3-چیدمان منطقه ای:

در یک چیدمان منطقه ای، آشپزخانه صنعتی به نواحی و بلوک های مختلفی تقسیم می گردد. به طور کلی، یک بلوک برای آماده سازی غذا، یک بلوک برای پخت و پز، یک بلوک برای فریزکردن و ماشین آلات یخساز صنعتی، یک بلوک برای بهداشت و انبار شستشو و یک بلوک برای انتقال از  آشپزخانه و سرو غذا  وجود دارد. همچنین ممکن است چندین بلوک وجود داشته باشد.

به عنوان مثال؛ در یک آشپزخانه صنعتی بزرگ ممکن است دو بلوک تهیه غذا وجود داشته باشد یکی در کنار یخچال و دیگری در کنار تجهیزات پخت و پز.

4-چیدمان جزیره ای:

در دو نوع آشپزخانه های صنعتی و مسکونی، چیدمان های جزیره ای رایج هستند. این شیوه ترکیب بندی به چیدمان منطقه ای شباهت بسیاری دارد با این تفاوت که بلوک اصلی در وسط قرار گرفته است.

به طور معمول، در آشپزخانه های صنعتی با سبک جزیره، تجهیزات پخت و پز در وسط قرارمی گیرند و مکان  آماده سازی مواد غذایی، ذخیره سازی و انتقال غذا به مشتری در کنار دیوارهای اطراف در نظر گرفته می شوند. البته عکس این موضوع نیز رایج است بدین صورت که تجهیزات آماده سازی غذا در وسط و تجهیزات پخت و پز در مجاورت دیوارها چیده شوند.

دکوراسیون:

در راستای اجرای کامل پروژه ها از ابتدا تا انتها، اقدام به استفاده از تیم طراحی معماری و دکوراسیون داخلی خود با شرح خدمات ذیل نموده است:

  • طراحی معماری و معماری داخلی در مراحل فاز صفر ، 1 ، 2 و 3 مشتمل بر: مطالعات امکان سنجی، مکان یابی، جانمایی، ظرفیت سنجی و … پروژه ها
  • برآورد هزینه های پیش روی پروژه
  •  برآورد زمان  دستیابی به پروژه با توجه به مواری همچون ساختار و بستر پروژه
  • طراحی کامل سیستم پلانینگ معماری تمامی فضاها ( جانمایی فضاها،  تیغه چینی ها، سیستم سیرکولاسیون، نحوه ی پیمایش در فضاها و…)
  • طراحی کامل نماها به همراه سیستم نورپردازی.
  • طراحی ، نظارت و اجرای تمامی فضاهای ساختمانی به غیر از بناهای خاص ( بیمارستان، فرودگاه، نیروگاه و …)
  • طراحی و اعمال تغییرات سازه ای شامل ارائه سیستم های جدید سازه ای و ساختمانی ، جابجایی دیواره ها، سقف ها وتیغه چینی ها ( در صورت امکان ) ، تغییر سیستم سازه الحاقی.
  • طراحی کامل انواع فضاهای سبز داخلی و خارجی به همره طرح کشت ، سیستم آبیاری و نورپردازی.
  • طراحی انواع سیستم نور پردازی و روشنایی مبتنی بر  هویت و ساختار پروژه.
  • طراحی انواع مبلمان های داخلی و خارجی مشتمل بر نشیمن ها ، میز ، صندلی ، چراغ ها ، ساعت ، کانتر ، فلاور باکس ها ، فضاهای سرویس دهی و…
  • طراحی سیستم تاسیسات مکانیکی و تهیه مطبوع.
  • طراحی لباس های فرم ..منوهای غذایی تبلیغات بروشورها، لوگو، هویت برندینگ و…
  • گزینش مصالح و متریال ها و در صورت نیاز ساخت مواد و متریال مبتنی بر پروژه